2-tahti

HUOM!: E10 Bensiini ja 2-tahti

E10 bensiiniä ei ole suositeltavaa käyttää missään 2-tahtisessa polttomoottorissa. 2-tahtisessa (toisin kuin 4-tahtisessa) moottorissa bensiini kulkee kampikammion kautta, jolloin runsaspitoinen etanoli (10%) on kyllin riittävä liuottaakseen kampiakselin laakereiden voiteluöljyn. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että moottori ei voitele riittävästi ja tämän seurauksena se ylikuumenee. Jos et ole varma onko ajoneuvosi 2-tahti, asia on syytä selvittää ennenkuin E10 bensiiniä tankkaa.

10 thoughts on “HUOM!: E10 Bensiini ja 2-tahti

 1. Arska

  “Jos et ole varma onko ajoneuvosi 2-tahti, asia on syytä selvittää ennenkuin E10 bensiiniä tankkaa.”

  Miten joku voi olla tietämättä, onko ajoneuvo 2- vai 4-tahtinen?

  Tietenkin jos ei ole vielä koskaan sitä tankannut, voisi ehkä jossakin tapauksessa olla mahdollista, mutta…

  Reply
  1. Ylläpito Post author

   Hyvä pointti, Arska! Tietäisitpä vain millaisia hölmöjä nykyään on maailma täynnä, ei monikaan tiedä oikeasti mitä koko 2-tahti edes tarkoittaa. Mutta kyseinen lause kirjoitettiin ehkä lievällä huumorilla höystettynä 😉

   Reply
 2. novoiperkele

  “Miten joku voi olla tietämättä, onko ajoneuvo 2- vai 4-tahtinen? ”

  Kyllä nykyään on kaikenmaailman tuorevoideltuja önkkäreitä skoottereita ja mopoautoja. Tuskin se 15 tytteli tietää millainen moottori autossa on.

  Reply
 3. Shäläpälä

  Mihinköhän mahdolliseen tieteelliseen todistusaineistoon/tutkimukseen tämä teoria pohjautuu? Vai onko tämä vain yksi hatusta heitetty spekulaatio jota totena kerrotaan.

  Reply
 4. pappa

  Käykö E10-bensa Sachs 50/2KS moottoriin ja millaista öljyä suosittelette siihen sekoitettavaksi? kone on 2-tahtinen ja yleinen mm. veteraanimopoissa.

  Reply
 5. antti h

  Tuossa toisaalla sanottiin, että E10 käy kaikkiin vuoden 2000 jälkeen valmistettuihin Piaggioihin. Minun Piaggiossani on 2-tahti kone. Ehkä tuohon sitten kannattaisi korjata, että kaikkiin paitsi 2-tahti Piaggioihin.

  Reply
 6. niii

  no toho sahan 2t koneesse mikä o karting autossa aattelin vaihtaa etanoliks nii sehä tapahtuu sillee et vaihtaa isommat suuttimet ja se sit varmaa tarvii isomman määrän vaa öljyä ? ..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *